Cum se lanseaza un restaurant frantuzesc
luni, 3 decembrie 2012
Lansarea cramei franceze La Cave de Bucarest
este exact pentru cei care se intreaba: Cum se lanseaza un restaurant frantuzesc?
Daca ai cunoaste un impatimit al jazz-ului, al mancarurilor frantuzesti rafinate si al interculturalitatii, te-ai alia lui sa faceti dintr-o idee desteapta si o investitie serioasa. Cu totii avem nevoie de un restaurant de referinta in topul restaurantelor frantuzesti din Bucuresti, unde sa se intample mereu evenimente culinaro-spirituale si sa te poti bucura, pe langa mancaruri frantuzesti rafinate si de un jazz de calitate?
Asa s-a intamplat sa-l cunosc pe domnul Mihai Focsa, un om de afaceri roman, plecat cam de 40 de ani din Romania pentru a face afaceri de top in Franta. Si din respect pentru patriotismul nedisimulat pe care il practica, am hotarat sa punem umarul in ambitia de a face, nu doar in centrul istoric, ci chiar si-n cartierul Militari, un restaurant francez de "mare exceptie", asa cum ar zice un bun amic de-al meu.
De la declaratie la "opera":
1. Am angajat in restaurant un band de jazz format din tineri intre 16 si 19 ani, pentru a avea concerte de jazz live de maxim rafinament, iar pana nu i-am cunoscut, n-as fi zis ca putem avea pe zona de jazz din Romania asa tineri talentati.
2. Bucatari specializati in Franta, la unul dintre cei mai titrati bucatari de acolo > Lionel Giraud, foarte tanar si el: http://www.la-table-saint-crescent.com/distinctions-lionel-giraud,fr,8,29.cfm
Asta pentru ca stimabilul domn Focsa are in Franta, participatiuni la unul dintre primele 50 de restaurante de acolo. si stim ce inseamna competitia intre restaurantele frantuzesti.
3. Locatia de un mare rafinament, care include semnatura celebrului designer-arhitect francez Jean Grisoni;
4. Angajatii, nici ei nu sunt de ignorat, deoarece au servit multe personalitati inca de pe vremea cand domnul Focsa avea restaurantul La Villa, unul dintre preferatele regelui Mihai...
Asadar, o singura vizita, daca ne faci, fie ca prinzi un concert live, fie ca nu, oricum vei reveni pentru ca nu prea poti povesti in cuvinte ceva ce se traieste intr-un mod unic si de neuitat...
Iata si un concept de lansare restaurant italian de mare exceptie in Bucuresti si evenimente de muzica clasica
Sau un concept de lansare restaurant chinezesc de lux